Senaste nytt

Niky Flax gjorde åter en bra insats i dagens lopp på Vincennes i ett voltstartslopp över 2850m.
Som vanligt visade hästen prov på sin startsnabbhet och tog spets direkt för att släppa till en annan svenskhäst men efter flera skiftningar i ledarpositionen hamnade Niky i fjärde par invändigt.
Vid ingången till upploppet satt han fortfarande långt bak men fick luckan en bit in på slutrakan och spurtade invändigt piggt till ett femtepris.

Pierrre Vercruysse agerade som tidigare förtjänstfullt i sulkyn.

På torsdag 28/1 startar Niky Flax på Vincennes i Paris i ett lopp över 2850m och möter stentufft motstånd så en prisplacering är väl det man får hoppas på i första hand. 
Det blir första starten på nästan sex veckor men Niky brukar gå bra efter ett längre uppehåll mellan starterna.
I sulkyn återigen Pierre Vercruysse som lyckats bra med hästen i tidigare starter.

Åter igen blev det galopp för M.T.Oberon i gårdagens start på Jägersro och trots att han togs försiktigt från start så slog han på en galopp strax efter bilen släppt fältet.

Det här var fjärde galoppen i rad och det känns oroande.

Efter galopper i de senaste starterna blir det start på Jägersro den 16/1 för M.T.Oberon.
Spår ett bakom bilen över 2140m kan ju vara bra bra och om hästen håller sig till rätt gångart denna gång så finns kapacitet att vara med där framme till slut. 

Det blev galopp igen för M.T.Oberon i dagens start på Åby där han var favorit.
Efter att ha tagits lugnt från start hamnade han en bit bakom i andraspår, varvet kvar i fjärde par utvändigt, gick med i full fart med rygg på sista bortre, vid ingången till upploppet vreds han ner i sidled för utnyttja Open Stretch och då kom galoppen.

Trist då hästen såg fin ut och hade nog varit med i segerstriden utan galoppen.