Senaste nytt

Som befarat blev det för tufft för Niky Flax idag på V75 med ett dåligt startspår (tolv bakom bilen) och stenhårt motstånd vilket resulterade i en placering utanför pengarna.
Det blev en rekordsänkning till 11,8 över medeldistans men då tidigare form inte finns där och efter en klart godkänd vinter/vår så blir det nu en pust för Niky Flax några månader för att komma tillbaka under augusti/september.

När det nu är finaldags igen på V75 på Solvalla för Niky Flax, fick han ett av de sämsta spåren - tolv bakom bilen!

När det dessutom är värsta möjliga motstånd blir det nog svårt att nå en framskjuten placering:
Man får hoppas på ett tufft tempo där framme och en fin resa för Niky så kan det kanske bli en prisplacering.

Det blev en sjätteplats för Niky Flax på Åby i lördags och efter att ha varit med om spetskörningen från början släpptes favoriten till ledning som i sin tur släppte till stallkamraten och där första 500m gick efer snabba 1.07,5.
Från sin invändiga position i tredje invändigt fastnade han något när hästarna framför tröttnade vid ingången av upploppet, veks ner på open stretch och fullföljde bra på sluttiden 12,7.
Formen ser ut att finnas kvar och nu får man se om han kommer med i V75-finalen på Solvalla 30/5.

Niky Flax startar igen på Åby den 9/5 i ett Silverdivisionsförsök och lottades till bricka ett bakom bilen, vilket är ett passande spår på Åby med dubbla open-stretch.
Med rätt lopp skall Niky kunna vara med långt fram även om motstånd inte saknas.

M.T.Oberon var preliminärt anmäld till Kalmar den 8/5 i sin comeback efter fina träningsrundor, men plockades bort då han hostat och varit lite röd i halsen.